Școala primară Sayora oferă copiilor excelență în educație printr-un program care beneficiază de expertiza celui mai bun sistem educațional din Canada. Dezvoltat exclusiv pentru școala Sayora de către experți renumiți și recunoscuți în domeniul educației din Canada, curriculumul acoperă cele mai bune strategii din învățământul canadian, ținând totodată cont de cerințele învățământului
românesc.
Programa de la școala Sayora dezvoltă întreg potențialul copiilor prin experiențe stimulante și variate. Îi învățăm pe copii cum să găsească soluții la probleme, cum să gândească liber, cum să pună întrebări, cum să se exprime și cum să fie autonomi.
Școala Sayora a dezvoltat un curriculum pentru ciclul primar eficient, practic, riguros și elocvent în fiecare domeniu, bazat pe abordarea de succes canadiană a învățării. La școala Sayora copiii își vor învăța alfabetizarea, operațiile matematice, științele, tehnologia, analiza, rezolvarea problemelor, procesarea informațiilor și calculul. Sunt dezvoltate abilitățile de gândire critică și creativă, astfel încât copiii să poată avea succes în viață.
Programul are o abordare holistică a copilului – fizic, intelectual, emoțional și social.
Programele școlii Sayonara oferă educație de calitate 50% în limba engleză, 50% în limba română. Subiectele predate în limba engleză includ limba engleză, matematică și științe. În limba română sunt predate istoria, geografia, educația fizică, artele și alte materii.
În școala primară Sayonara, elevii își dezvoltă abilitățile de comunicare în două limbi (română și engleză).
Elevii învață abilități și concepte, matematice sau științifice, atât theoretic cât și practice, prin proiecte care fac matematica și științele mai semnificative și mai relevante.
Cadrele didactice monitorizează întotdeauna evoluția fiecărui elev, având rol de mediator în procesul de învățare. Prin expunerea zilnică la cărți, ziare și reviste și prin posibilitatea de a se exprima creativ în scris, elevii își dezvoltă în mod natural abilitățile de citire și scriere. Este incurajat atât lucrul individual, cât și munca in echipă.
La clasă, accentul este pus pe dobândirea de competențe lingvistice prin ascultare, vorbire, citire și scriere. Elevii învață să descifreze și să conceapă o gamă largă de texte, inclusiv texte mediatice, tranzacționale (scrisori, e-mailuri etc.) și terțiare. Nivelul de complexitate crește odată cu înaintarea în vârstă. Sălile de clasă sunt pline de oportunitâți de citire și scriere.
Numerația, măsurătorile, geometria și orientarea în spațiu, modelarea și algebra, gestionarea datelor și probabilitățile sunt predate copiilor treptat, în funcție de nivelul lor de dezvoltare.
Orele de științe pun accent pe cercetare și pe utilizarea metodei științifice. La fiecare nivel de studiu se abordează subiecte din ce în ce mai complexe din domeniile biologiei, fizicii, chimiei și științelor mediului. O atenție deosebită o primește partea de experimentare și practică și mai puțin cea bazată pe memorare.