„Câteva pietricele, o bobină cu aţă, rămurele… şi jocul începe. E suficient adesea, pentru a te distra, de o nimica toată şi, mai ales de puţină imaginaţie!” Memo – Enciclopedie Larousse pentru cei mici, Editura Aquila, 1993 Oradea.
Scopul acestui club este de a forma copiilor abilităţi practice, dezvoltarea gândirii creative, cultivarea răbdării, antrenarea musculaturii fine a mâinii, stimulând atenţia voluntară şi imaginaţia creatoare. Prichindeii sunt încântaţi şi fascinaţi atunci când prin munca depusă reuşesc să îşi confecţioneze diferite jucării, podoabe şi proiecte prin diferite tehnici sau să îşi decoreze spaţiul ambiental folosind cele mai diverse materiale, de la cele mai simple întâlnite în natură – frunze, pietricele, ghindă, castane până la cele mai ingenioase materiale găsite în magazinele de specialitate.
În artă, prin realizarea sau admirarea unei lucrări plastice, artistice se declanşează o mulţime de stări afective, de sentimente pozitive care pot introduce frumosul în viaţa de zi cu zi stimulând gustul estetic şi atracţia pentru domeniul creativ la copilul preşcolar.
Clubul se desfăşoară săptămânal, având durata de o oră, sub îndrumarea doamnei Elena Karenits, specializată în „Terapii prin arte combinate”.